Skjermbilde: Oslo kommune
annonse
annonse

I oktober i fjor skulle Vann- og avløpsetaten bytte to vannledninger på Nordberg/Tåsen på Oslo vest. Da måtte veier graves opp. 

Men prosjektet har blitt forsinket på grunn av strømforsyningen til elektriske gravemaskiner. 

– Entreprenøren ligger dessverre noe etter skjema, men det er satt i gang tiltak for å ta igjen det tapte, sier prosjektleder Rosario Fernandez Fagre til Nordre Aker Budstikke.

annonse

Han skylder på de elektriske gravemaskinene.

– Entreprenøren har hatt store problemer med strømforsyning til el-gravere. Dette var ikke mulig for oss å forutse på forhånd da vi jobber med en helt ny teknologi.

Les også: Aina Stenersen (Frp) om Oslos nye byrådsplattform: – Det er tydelig at det nå er MDG som styrer denne byen

Miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg sier at et argument for økningen er at byrådet ikke har fått gjennomslag for å øke bomtakstene så mye som de ønsker. Foto: NTB Scanpix
Lan Marie Berg fra MDG.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse

Konsekvensen har blitt stengte veier. Østhornveien og deler av veien Havnabakken vil bli stengt i perioder. Deler av Nilserudkleiva ble stengt for gjennomkjøring mellom Kongle- og Østhornveien. Den skulle egentlig bli gjenåpnet etter to måneder, i oktober. Men det har ennå ikke skjedd.

– Kryssingen av brokaret i Nilserudkleiva har påført prosjektet ekstra utfordringer som har tatt lengre tid enn forventet, sier Fagre.

Bydelen som gir rent flertall til MDG, SV og Rødt: – Vanskelig for folk på Løkka å forstå at ikke alle lever som dem (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon