Fra venstre: Den greske forsvarsministeren Nikolaos Panagiotopoulos, den greske utenriksministeren Nikos Dendias, den franske utenriksministeren Jean-Yves Le Drian og den franske forsvarsministeren Florence Parly, undertegningen av en ny forsvarsavtale i Elysee-palasset tirsdag 28. september 2021 i Paris. Foto: Ludovic Marin, via AP.
annonse
annonse

Dette er andre del av Resetts intervju med den geopolitiske analytikeren Andreas Mountzouroulias om konflikten mellom Hellas og Tyrkia.

Andreas Mountzouroulias er journalist, forfatter, samt sikkerhets- og geopolitisk analytiker. Han har jobbet for flere store greske nyhetssider som sjefredaktør.

Andreas Mountzouroulias. Foto: Privat.

Han er nå seniorrådgiver ved Forskningsinstituttet for europeiske og amerikanske studier (RIEAS) med base i Aten, Hellas. I hans forskning fokuserer Mountzouroulias hovedsakelig på utenriks- og forsvarspolitikk samt terrorbekjempelse, spesielt i Middelhavsregionen.

annonse

Han er for øyeblikket i gang med å opprette sin egen nettside og Youtube-kanal.

I dette intervjuet med Resett over to deler, gir Mountzouroulias sitt syn på den pågående striden mellom Tyrkia og Hellas, som strekker seg over flere geopolitiske domener og som ikke viser noen tegn til å avta med det første.

Første del av intervjuet kan leses her.

Kun for abonnenter

annonse

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang.
Ikke abonnent? Les mer her.

LOGG INN

Tyrkia ut – Hellas inn? USAs nye geopolitiske strategi i Øst-Middelhavet

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon