Øyvind Strømmen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

MDG-politikeren er urolig over at noen hevder at ACER-medlemskapet er årsaken til strømprissjokket.

– Men når angrep på ACER blir kombinert med anklager om at norske politikere farer med svik, gjerne i tjenesten til globalistiske eliter, og at de gir blaffen i vanlige nordmenn, ja, så er det på tide å reagere, skriver Øyvind Strømmen i Nettavisen.

– Og de som kommer med slike anklager farer ikke bare med skrøner, de farer med skrøner som kan rive i stykker nettopp tillit. Da bør alarmklokkene kime.

annonse

Les også: BI-professor om strømprisen: – Folk får det grønne skiftet i halsen

Strømmen har blant annet skrevet «Giftpillen». Den handler om konspirasjoner.

Følgende erklæres i omtalen av boken: «Konspirasjonsteorier gjør stor skade. De ødelegger sosiale relasjoner. De huler ut samfunnskritikken, og erstatter den med blinde fiendebilder. De tar oppmerksomhet fra viktige debatter om virkelige problemer, fører til at politisk engasjement kveles i avmaktsfølelse og til at samfunnsmessig frustrasjon omdannes til hat og ekstremisme.»

annonse

I forbindelse med lanseringen av boken tok, Øyvind Strømmen et oppgjør med Sylvi Listhaugs bruk av uttrykket «snikislamisering»:

– Det å bruke et uttrykk som «å snike», insinuerer at det er noe hemmelig og fordekt som skjer. Når hun bruker det begrepet, kan det fungere som et signal til Frps høyreradikale bakland. Jeg syns dette er en kynisk lek med ideer man burde holde seg unna.

Les også: MDG-politiker hardt ut mot Listhaugs «snikislamisering»: – Et signal til Frps høyreradikale bakland

har han lest på internett flere ganger at det norske ACER-medlemskapet er årsaken til rekordhøye strømpriser. Det er helt feil, sier han, for priser kommer av tilbud og etterspørsel. 

– Når energimarkedet endrer seg, for eksempel grunnet omstilling fra fossile brensler til fornybar energi, vil det påvirke både tilbud og etterspørsel. Når Tyskland faser ut atomkraftverk, vil det også påvirke tilbudet. Og om vi bruker strøm fra land til å elektrifisere sokkelen, påvirker det selvsagt etterspørselen.

Les også: Facebook-gruppen «Vi som krever billigere strøm» fikk 50 000 medlemmer på ett døgn

Prøvedrift av den rundt 720km lange strømkabelen North Sea Link som er lagt i havet mellom Norge og England starter opp 1. oktober. Her jobbes det med å legge kabelen i på land. Foto: Statnett / NTB

Han kan også fortelle at priser er påvirket av størrelsen på markedet. Derfor mener han at utenlandskabler kan påvirke prisen. 

– Prisen blir også påvirket av hvor stort markedet er. Derfor påvirker selvsagt utenlandskabler prisen. De gjør markedet større. Ofte (men langt fra alltid) vil dette gjøre norske strømpriser høyere, siden prisen ofte er høyere i eksportmarkedene enn de har vært her hjemme.

annonse

Rene løgner og dobbeltmoral av Dagbladet og Øyvind Strømmen

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon