Overlege Mads Gilbert frykter at det kan gå mot en ny nedstengning av Norge, og peker på økningen i dødstallene den siste tiden og antall innlagte som krever intensivbehandling. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

De høye dødstallene gjør at overlege Mats Gilbert frykter at det kan gå mot en ny nedstengning av Norge.

– Jeg tror vi kan gå mot en ny mulig stenging, sier Mads Gilbert, som er overlege, professor emeritus og spesialist i anestesiologi ved Universitetssykehuset Nord-Norge.

Om lag 17 prosent av dødsfallene har funnet sted den siste måneden, skriver Klassekampen.

annonse

– Dødstallene har økt uke for uke nå, noe som er meget tankevekkende. Vi er bakpå med smittebekjempelsen. Vi vet heller ikke hvor mye skjult omikron-smitte det er i Norge nå, sier Gilbert.

Overlegen sier mye tyder på at koronavaksinene ikke klarer å stanse den nye varianten, Omikron.

Selv om Norge har en høy grad av vaksinerte, så er antall innlagte som trenger intensivbehandling høyere enn før og ser ut til å øke.

annonse

Gilbert mener man nå må tenke forebyggende og er svært kritisk til FHI og regjeringen som han sier opptrer uklart og selvmotsigende.

Rådene disse har kommet med om julebord, er ifølge Gilbert helt uforståelige.

– Denne sykdommen smitter gjennom lufta. Innendørs i lokaler med dårlig ventilasjon og dårlig inneklima, øker smittefaren betraktelig, understreker han.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon