Foto: Heiko Junge / NTB
annonse
annonse

Det oljefyrte Karlshamnsverket i Blekinge i Sverige ble satt i drift ved femtiden mandag morgen for å hjelpe Polen med styrke strømforsyningen.

Selv om det er minusgrader i hele Sverige, så er det Polen som har bedt våre naboer om hjelp med strømforsyning, skriver NTB.

– Det er Svenska kraftnät som har bedt om kraftreserven, sier pressetalsperson Torbjörn Larsson i kraftselskapet Uniper, som driver kraftverket, til TT.

annonse

Analyser viser at Polen på noen tidspunkter i dag ikke vil klare å forsyne nettet med tilstrekkelig effekt. De har derfor bedt naboland om støtte, blant annet Sverige.

– Selv om Sverige ventes å ha relativt høyt forbruk mandag, så vil det være mulig å støtte Polen hvis det ikke skjer noe uforutsett, skriver driftssjef Pontus de Maré i Svenska kraftnät.

Fram til klokka 9 skal det oljefyrte kraftverket være i drift på minimumsnivå, noe som gir en effekt på 40 megawatt. Deretter økes effekten til 330 megawatt.

annonse

Etter planen skal Karlshamnsverket være i drift fram til klokka 21 mandag kveld.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon