En virusvariant som gir mildere sykdom kan være veien ut av pandemien. Omikronvarianten kan derfor være begynnelsen på slutten for koronapandemien. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

En virusvariant som gir mildere sykdom kan være veien ut av pandemien.

Det forsker Gunnveig Grødeland ved Universitetet i Oslo, som mener dette.

– En koronavariant som smitter raskere og gir mildere sykdom er det beste vi kan håpe på, sier seniorforsker Gunnveig Grødeland til Stavanger Aftenblad.

annonse

Grødeland som er leder for forskningsgruppen Influensa og adaptiv immunitet ved Avdeling for immunologi og transfusjonsmedisin ved Universitetet i Oslo, har startet med undersøkelser av den nye mutasjonen og skal blant annet prøve å finne ut hvordan varianten påvirker risikogruppene, og hvordan vaksinen beskytter mot den.

– Koronaviruset vil nok bli likestilt influensaviruset i alvorlighetsgrad. Det vil alltid være til stede, men typisk kun gi mild sykdom. Slik det ser ut nå er en slik mutasjon veien ut av pandemien, sier hun.

En mutasjon som gir mildere sykdom og raskere smitte kan være et tegn på en koronavariant som vil være kompatibel med et samfunn uten restriksjoner.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon