- Resett - https://resett.no -

Ny oppdatering: Regjeringen innfører nye koronatiltak; blant annet påbud om hjemmekontor, påbud om munnbind, en meters avstand, anbefaling om kun 10 gjester hjemme

Direktoratet anbefaler en rekke tiltak, blant annet påbud om hjemmekontor, påbud om munnbind, en meters avstand, krav om registrering på innendørs arrangementer, maks ti personer på innendørs private arrangementer.

Koronatiltakene som helsemyndighetene nå innføres, bør ha en varighet på 4 uker med fortløpende revurdering, senest etter to uker, anbefaler Helsedirektoratet.

Dette er noen av de nye tiltakene som er innført

annonse

Tiltakene trer i kraft ved midnatt natt til torsdag og skal vare i fire uker.

– Vi ser situasjonen som alvorlig. Både delta- og omikronsmitten øker i Norge. Antallet som legges inn på sykehus og intensivavdelingene, øker, sa Jonas Gahr Støre under kveldens pressekonferanse.

– En rask økning i alvorlige syke kan allerede om få uker føre til at helsetjenesten ikke er i stand til å gi nødvendig helsehjelp slik vi ønsker, sier Støre og legger til både kreftpasienter og akuttpasienter da vil være utsatt.

annonse

Det forskriftsfestes også at virksomheter som bibliotek, treningssentre, kjøpesentre og butikker må drive smittevernmessig. Det innebærer at alle må kunne holde enmeteren. Munnbindpåbudet som innføres, gjelder også hos frisører, hudpleiere og andre en-til-en-virksomheter.

Koronatiltak på serveringssteder

Munnbind

Karantene

Karanteneplikt for nærkontakter med en bekreftet smittet hvor det er mistanke om omikron, utvides til også å gjelde øvrige nærkontakter, ikke bare husstandsmedlemmer og tilsvarende nære.

Her er Regjeringens økonomiske koronatiltak

Høyre: Flere må få tilbud om tredje dose raskt
Høyres Tone W. Trøen mener at flere nå må få tilbud om tredje vaksinedose raskt.

– Vi står i en alvorlig situasjon, og det er leit at vi igjen er der at strengere koronatiltak er nødvendig, sier Høyres helsepolitiske talsperson i en uttalelse til NTB.

annonse

Hun mener det er viktig at alle nå bidrar til at belastningen på helsetjenesten reduseres og følger anbefalingene regjeringen gir. Samtidig mener hun at flere må få tilbud om en tredje vaksinedose raskt.

– Vaksinen er det aller viktigste tiltaket vi har. Jeg håper alle takker ja til vaksinen, og at tempoet i vaksineringen økes. Flere må få tilbud om tredje dose raskt, sier Trøen.

Ifølge tall fra Folkehelseinstituttet (FHI) ligger det i dag 320 koronasmittede på norske sykehus. Det er det høyeste tallet siden april 2020. Utviklingen fikk Regjeringen til å hasteinnkalle til en pressekonferanse som du kan følge direkte her og nå.

Det var statsminister Jonas Gahr Støre, finansminister Trygve Slagsvold Vedum og helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol som inviterte til kveldens pressekonferansen, som fortsatt pågår. Helsedirektør Bjørn Guldvog og FHI-direktør Camilla Stoltenberg vil også være til stede på pressekonferansen.

Resett følger saken og vil oppdatere denne artikkelen etter hvert

Har du noen spørsmål du kunne tenke deg å stille til de ansvarlige myndigheter?

annonse

Pressekonferansen om koronasituasjonen kan du følge her fra klokken 19.00

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474