Skjermbilde Twitter
annonse
annonse

Det er kaldt i Norge, resten av Skandinavia og i Russland. I tillegg snør det mye helt ute på Sørlandskysten. Medienes dekning av klimakrisen har samtidig tatt en pause.

– Det har vært sprengkulde i hele landet nå, og det vil vare noen dager til, særlig i nord, skriver Meteorologene på Twitter.

Men mot helgen blir det mildere.

annonse

Sverige

I Sverige ble det registert den kaldeste desembertemperaturen siden 1986 med -43.8C in Naimakka 6. desember. Naimakka ligger helt nord i Sverige og har ikke registrert kaldere desembertemperaturer siden målingene begynte i 1944.

annonse

Russland

St. Petersburg har -21 C, noe som er 15-16C kaldere enn normalt. Øst i Russland er det registrert minus 56C med mulighet for enda kaldere vær de neste dagene.

Men det er ikke bare kaldt. Det snør kraftig noen steder også. Opp mot 70-80 cm ventes i løpet av to dager på deler av Sørlandet, i Agder og Telemark.

– I går kom det opptil 30 cm snø enkelte steder, og i dag kommer det rundt 40 cm i midtre og ytre strøk, skriver Meteorologene på Twitter.

Også lengre øst kan det bli litt hjelp til skiføret. Vest for Oslo kan det ventes 10-20 cm fra torsdag til fredag.

annonse

På Vestlandet meldes det kraftige vindkast på onsdag.

Ny bok på Resett forlag: Klimaskepsis: Illusjonen om det grønne skiftet

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon