Rødt-leder Bjørnar Moxnes (t.v.) har størst grunn til å smile, mens statsminister Jonas Gahr Støre kjemper i motbakke på Opinions nye meningsmåling. Foto: Heiko Junge / NTB
annonse
annonse

Regjeringspartiene faller. Samtidig går resten av venstresiden frem på Opinions nye meningsmåling. Ap og Høyre er nær jevnstore.

Det er Rødt som går mest frem, opp 1,6 prosentpoeng til 6,9 prosent. Hvis målingen for Dagsavisen, ANB og FriFagbevegelse hadde vært valgresultatet, ville regjeringen trengt både SV og Rødt for å få flertall i Stortinget.

– Det hadde vært veldig bra både for vanlige folk og landet vårt. Da kunne vi presset regjeringen enda mer. Men selv nå er de sårbare for press. Ikke minst når Rødt og fagbevegelsen går sammen slik vi så når det gjaldt feriepenger for ledige, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes til FriFagbevegelse.

annonse

Ap (-2,1) og Sp (-1,3) går tilbake på meningsmålingen og har nå henholdsvis 23,9 og 12 prosents oppslutning. Det pustes begge i nakken av de to store partiene på borgerlig side. Høyre vokser med 2,1 prosentpoeng til 23,1 prosent, mens Frp faller med 0,8 til 11,1 prosent.

– Mange er i en tøff situasjon, og jeg forstår at folk er fortvilet. Selv om vi er største parti i denne målingen, skal Arbeiderpartiet vokse mer, sier Aps partisekretær Kjersti Stenseng.

For de øvrige partiene er endringene mindre. SV (+0,3) havner på 9,2 prosent, Venstre står på stedet hvil med 4,8 prosent, mens MDG og KrF ender langt under sperregrensen med henholdsvis 3 og 3,1 prosent.

annonse

Målingen er utført av Opinion og basert på 961 telefonintervjuer i perioden 30. november til 6. desember.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon