DYREST MED ELBIL: Faksimile fra DNtv.
annonse
annonse

Martin Riber Sparre er reporter for DNtv og har både Tesla og dieselbil. I dag la han ut en videosnutt hvor han begrunner hvorfor han mener at det med dagens dieselpris på 16.46 kroner er blitt dyrest å kjøre elbilen.

Riber Sparre stilte seg spørsmålet; hvor mye strøm bruker egentlig elbilen? Kostnaden har han dokumentert ved å notere ned forbruket på sin Tesla for dermed å finne ut nøyaktig hvor mye strøm han har brukt pr kjørte kilometer.

– I tillegg til dyre strømpriser så forsvinner det masse energi fra batteriet når bilen står stille. Kilometerne bare forsvinner i løse luften uten at bilen kjører en meter. Og det som viser seg, med det forbruket jeg har hatt i det siste, er at det er blitt dyrere pr mil med elektrisk enn med diesel og bensin, sier Rieber i videosnutten.

annonse

Siden Rieber brukte sin Tesla for å teste ut forbruket ba han Tesla om en kommentar og fikk blant annet dette svaret fra Tesla pr mail:

«Vi synes det er problematisk å regne inn strømforbruk fra tilleggsfunksjoner som alarmsystem og forhåndsoppvarming når forbruk pr kjørte kilometer skal sammenlignes mot en fossilbil som ikke har slike funksjoner. » Even Sandvold Roland, Tesla Norge

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon