GROVT BEDRAGERI?Tidligere stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal (Ap) risikerer å måtte tilbringe ni måneder bak murene om hun blir dømt i henhold til påtalemyndighetens påstand om grovt bedrageri. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
annonse
annonse

Påtalemyndigheten la i dag ned påstand om at tidligere stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal (Ap) skal dømmes til ni måneders fengselsstraff for grovt bedrageri. 

Rettssaken Haukeland Liadal startet i Oslo tingrett i går og den tidligere stortingsrepresentanten står tiltalt for grovt bedrageri etter å ha levert falske reiseregninger til Stortinget fra høsten 2016 til høsten 2018.

Ifølge påtalemyndigheten skal Liadal har fått 125.353 kroner for mye utbetalt fra Stortinget som kompensasjon for reiser hun ikke hadde krav på å få dekket.

annonse

Liadal har erkjent straffskyld for grovt uaktsomt bedrageri, men benekter at det skal ha dreid seg om grovt forsettlig bedrageri.

I oktober i fjor ble den tidligere Frp-politikeren Mazyar Keshvari dømt til elleve måneders fengsel for å ha levert 72 fiktive reiseregninger for til sammen 450.000 kroner til Stortinget. Også det skjedde etter en Aftenposten-avsløring.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon