Den tidligere bosnisk-serbiske lederen Radovan Karadzic. Bildene viser hvordan han framsto under rettssaken 16 November 1995, (til venstre) og slik han så ut da han ble gjenkjent i Beograd etter mange år på rømmen. Foto: Reuters/NTB scanpix
annonse
annonse

Massegraven er funnet i nærheten av byen Kalinovik sør i landet, ifølge Den internasjonale kommisjonen for savnede personer (ICMP).

Massegraven den som er funnet lengst unna Srebrenica, Ifølge Matthew Holliday, som leder ICMPs arbeid på det vestlige Balkan, skriver NTB.

– Den befinner seg kun noen kilometer fra landsbyen Godinjska Bara, nære Trovo, der paramilitære henrettet seks bosnjak-fanger fra Srebrenica i midten av juli 1995, sier han.

annonse

Videoopptak av henrettelsen er blitt vist fram i de internasjonale straffesakene mot bosnisk-serbiske hærførere som ledet an i massakrene.

Både FNs krigsforbryterdomstol for det tidligere Jugoslavia (ICTY) og Den internasjonale domstolen (ICJ) i Haag har fastslått at Srebrenica-massakren, der anslagsvis 8.000 bosnjakiske gutter og menn ble drept av bosnisk-serbiske soldater, var et folkemord.

De bosnisk-serbiske lederne Radovan Karadzic og Ratko Mladic er begge dømt til fengsel på livstid for krigsforbrytelser og folkemord.

Karadzic ber domstol endre livstidsdom

annonse

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon