New Zealand vil forby salg av sigaretter til de kommende generasjonene i landet. Målet er å være røykfrie innen 2025. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB
annonse
annonse

Målet til New Zealand er å være røykfrie innen 2025.

Visehelseminister Ayesha Verrall vil i praksis innføre et livstidsforbud mot tobakksrøyking for innbyggerne som nå er under 14 år. Foto: Nick Perry / AP / NTB

Folk som er 14 år eller yngre når loven trer i kraft, vil aldri kunne kjøpe tobakk på lovlig vis, kunngjorde regjeringen torsdag, skriver NTB.

New Zealand vil i praksis innføre et livstidsforbud mot tobakksrøyking for innbyggerne som nå er under 14 år.

annonse

Det betyr, i det minste i teorien, at det 65 år etter loven trer i kraft vil være en aldersgrense på 80 år for å kjøpe sigaretter.

– Vi ønsker å sørge for at unge mennesker aldri begynner å røyke, så vi vil gjøre det til et lovbrudd å selge eller skaffe tobakksprodukter til de neste generasjonene med unge, sa visehelseminister Ayesha Verrall.

Loven vil kun tillate kjøp av tobakksprodukter med svært lavt nikotininnhold.

annonse

– Dette er en historisk dag for folkehelsa vår, sa Verrall.

Verrall sier at røyking er den fremste årsaken til såkalt unngåelige dødsfall i New Zealand, og at det står bak en firedel av krefttilfellene i landet.

USA vil ha forbud mot mentolsigaretter

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon