Benjamin Netanyahu og Donald Trump da stemningen fortsatt var god mellom de to og den israelske statsministeren var på besøk i Det hvite hus i september i fjor. Foto: Alex Brandon / AP / NTB
annonse

Israels tidligere statsminister Benjamin Netanyahu var aldri interessert i fred med palestinerne, sier Donald Trump, ifølge en ny bok.

Ifølge den kommende boken til Axios-journalist Barak Ravid beklaget Trump at Netanyahu stakk kjepper i hjulene til fredsprosessen, skriver NTB.

– Jeg tror aldri at Bibi ville ha en avtale, sier Trump ifølge boken. Bibi er et kallenavn på den tidligere statsministeren.

annonse

– Jeg hadde trodd at palestinerne var umulige og at israelerne ville gjøre hva som helst for å oppnå fred og en avtale. Jeg fant ut at det ikke var sant, sier Trump.

Les også: Guvernør-utfordrer i Georgia går til sak for å bevise at Trump vant

Trump og Netanyahu har ifølge flere medier ikke snakket sammen siden sistnevnte rykket ut og gratulerte Joe Biden med seieren i USAs presidentvalg. «Faen ta ham», sier Trump i boka.

annonse

Barak Ravid intervjuet Trump i april og juli i år. Boken slippes først på hebraisk, før den senere kommer på blant annet engelsk.

Republikaner skal lede Trumps sosiale medier-satsing

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse