Danmarks tidligere innenriksminister og folketingsrepresentant Inger Støjberg. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen / NTB
annonse

Et utvalg i Folketinget skal vurdere om tidligere innvandringsminister Inger Støjberg skal få fortsette som representant i den danske nasjonalforsamlingen.

Dette etter at Stjøberg mandag ble dømt i en riksrettssak.

Medlemmene av «Udvalget til Valgs Prøvelse» er innkalt til en åpen vurdering av spørsmålet tirsdag klokken 16. Et flertall i utvalget kan velge å sende saken videre til Folketinget, hvorpå forsamlingen må stemme over om Støjberg får fortsette som folketingsrepresentant. Det skriver NTB.

annonse

Utvalget består av 17 medlemmer av Folketinget.

Mandag ble Inger Støjberg dømt til 60 dagers fengsel i riksrettssaken mot henne. Hun sto tiltalt for å ha vært ansvarlig for å iverksette og opprettholde en instruks om at asylsøker-par skulle splittes hvis en av dem var mindreårig, som skal ha vært ulovlig.

Da riksrettssaken ble avklart, meldte Støjberg seg ut av partiet sitt, Venstre, og nå sitter hun som uavhengig representant i Folketinget. Hun har ennå ikke tatt stilling til hva hun skal gjøre etter dommen.

annonse

– Nå får vi se hva som skjer. Jeg vet hva jeg har sagt, og hva jeg har gjort. Og jeg har ikke bedt noen om å gjøre noe ulovlig, sa Støjberg da hun ble domfelt.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse