Ungarns statsminister Viktor Orban og Russlands president Vladimir Putin deltar på en signeringsseremoni etter samtaler i Budapest, Ungarn, 30. oktober 2019. Foto: REUTERS/Bernadett Szabo
annonse
annonse

Orbans politikk er klar. Ungarn ønsker å ha gode relasjoner med alle store aktører på den politiske arenaen, som selvsagt inkluderer Kina og Russland.

Boris Kalnoky. Foto: Mathias Corvinus Collegium.

Boris Kálnoky vokste opp i Tyskland, Nederland og Frankrike hvor han studerte statsvitenskap og historie. Kálnoky begynte å jobbe som journalist i 1987, og begynte sin karriere som utenrikskorrespondent i 1993. Han har skrevet for store tyske aviser som Die Welt, men senere også for Die Presse, Kleine Zeitung, Deutsche Welle, Weltwoche, Cicero m.fl. Under sin periode som utenriksreporter, var Kálnoky var korrespondent for Sørøst-Europa, deretter Midtøsten, så Sørøst-Europa igjen.

I 2020 takket han ja til en oppfordring om å bli leder for mediaskolen ved Mathias Corvinus Collegium i Budapest, som tar til høyde å utdanne neste generasjons journalister i Ungarn. Kálnoky kaller skolen ikke bare for en «talentfremmende institusjon, men også en tenketank.»

annonse

I et intervju med Resett i to deler, gir Kálnoky sitt syn på konflikten mellom EU og Budapest, samt Ungarns rolle i Europa, og Europas rolle i verden.

Første del av intervjuet kan leses her.

Kun for abonnenter

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang.
Ikke abonnent? Les mer her.

annonse

LOGG INN

Fremover vil relasjoner mellom verdens stater defineres av politisk realisme – uavhengig av hva norske politikere ønsker

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon