Gerhard Helskog har vært en profilert og prisbelønnet journalist i TV2. Nå gir han seg på grunn av helseproblemer. Her fra da han fikk Årets hederspris i utdelingen av Årets redaktører i Oslo og Akershus i fjor. Foto: Trygve Indrelid / NTB
annonse
annonse

Journalist Gerhard Helskog slutter i TV 2, tre år etter at han fikk påvist sykdommen Parkinsons.

Helskog (58) har ledet noen av TV-kanalens mest profilerte programmer, som Dokument 2, Bak din rygg, Rikets tilstand og Vårt Lille Land.

I et intervju med God Morgen, Norge forteller han torsdag om hvordan han oppdaget symptomene for første gang for tre år siden. På et stort lederseminar hos TV-kanalen ble han svimmel og opplevde kraftige skjelvinger på hendene. Ikke lenge etterpå fikk han diagnosen.

annonse

– Det finnes ingen kur. Alt jeg kan gjøre er å prøve å bremse utviklingen, sier Gerhard.

Parkinsons er en alvorlig sykdom som oppstår når visse nerveceller i hjernen slutter å lage nok dopamin. Mangel på denne kjemiske substansen fører til at det er vanskelig å kontrollere musklene og gir skjelvinger.

Etter diagnosen har han fortsatt å jobbe, men nå går det ikke lenger.

annonse

– Jeg har levd et fantastisk rikt journalist-liv og er takknemlig for alle mulighetene jeg har fått. Det har vært dypt meningsfylt. Nå må jeg finne andre måter å være til nytte, i det små. Det er en tid for alt, sier han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon