Den gamle brannstasjonen i Haugesund sentrum fikk store skader i en brann fredag kveld. Foto: Jan Kåre Ness / NTB
annonse
annonse

Flere ungdommer over og under 18 år er siktet for grovt skadeverk etter brannen i den gamle brannstasjonen i Haugesund i fredag kveld.

Politiet opplyser til NRK at de under etterforskningen har fått styrket sin mistanke om at brannen var påsatt. Samtidig bekrefter de at det er tatt ut flere siktelser.

– De er siktet i forbindelse med at politiet har gjort flere beslag. De har fortalt oss sin versjon av det som skjedde, men ingen er foreløpig pågrepet, sier Bård Eirik Njøsen, politiadvokat i Sørvest politidistrikt, til rikskringkasteren.

annonse

Han presiserer likevel at det er for tidlig å si om de siktede er de rette gjerningspersonene, eller om andre personer var hovedpersonene bak den mistenkte ugjerningen. Politiet kan også ikke utelukke at brannen ikke var påsatt.

– Vi holder døren åpen for at det kan være andre muligheter, men i utgangspunktet så undersøker vi dette som en påsatt brann, sier Njøsen.

Klokken 21 fredag kveld begynte det å brenne i gamle Haugesund brannstasjon. Brannen ble slukket drøye tre timer senere. Bygget ble påført omfattende skader i brannen.

annonse

Brannen ble oppdaget idet en politipatrulje skulle undersøke tips om en gruppe ungdommer som drakk og bråkte ved bygningen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon