Investor Jan P. Sissener. Foto: Erlend Aas / NTB
annonse

Finansinvestor Jan Petter Sissener later til å ha svært lite sympati for den norske kraftpolitikken.

– Vi burde stille de jævla politikerne for riksrett, uttalte Sissener i et intervju i regi av Facebook-gruppen «Vi som krever billigere strøm».

Lenge har Norge nytt godt av billig kraft. Vårt land har i mange år produsert med store overskudd, som har blitt solgt til andre europeiske land. Denne fordelen mener Sissener nå at Norge har mistet.

annonse

– Vi må innse at vårt komparative fortrinn med billig energi, er noe vi har gitt fra oss, sier Sissener til Nettavisen.

– Vi kan ikke la tilfeldigheter i Tyskland og Frankrike påvirke kraftprisene i Norge, sier han, og peker spesielt på Tysklands nedleggelser av atomkraftverk.

– Ikke nok strøm

annonse

Vannstanden i Norge ligger nå på historisk lave nivåer. Mens Norge går inn i vinteren med halvfulle vannmagasiner, forsetter eksporten til utlandet i et rekordartet tempo. Dette skjer i en kontekst der det såkalte «grønne skiftet» gjør seg gjeldende. Europeiske land vil elektrifisere flere sektorer. Det handler blant annet om at det blir flere el-biler på veiene, og saker som elektrifisering av den norske sokkelen.

– Det er ikke nok strøm. Hovedårsaken til at vi står i denne krisen, er at politikere over hele Europa ikke evner å konsekvensanalysere beslutninger de tar, sier Sissener til Nettavisen.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse