Foto: Heiko Junge / NTB
annonse
annonse

Ansatte i Helse Nord-Trøndelag som ikke er fullvaksinerte får nå arbeidsoppgaver uten pasientkontakt.

Tiltaket blir gjort for å gi utsatte pasientgrupper mer beskyttelse under pandemien, melder NRK.

– Totalt dreier det seg om en liten gruppe, rundt 70 av våre 3.500 ansatte. De som ikke har ønsket å avklare om de er vaksinert eller ikke, defineres som uvaksinerte, sier kommunikasjonssjef Svein H. Karlsen.

annonse

Hovedregelen ved sykehuset er at alle ansatte som er i kontakt med pasienter skal være fullvaksinerte, opplyser NTB. Blant de ikke-vaksinerte er det flere som av helsemessige årsaker ikke har kunnet ta vaksine.

Fagforeningen støtter omplasseringen. De mener det er nok av arbeidsoppgaver som uvaksinerte kan utføre.

Ifølge Adresseavisen, som omtalte saken først, er det spesielt utbredelsen av omikron som er årsaken til at sykehuset mener det er nødvendig å gjennomføre ytterligere tiltak for å beskytte enkelte pasientgrupper.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon