Illustrasjonsfoto: AP/Darko Bandic
annonse
annonse

Etter at båten de var i sank, har 28 døde migranter blitt skylt i land på kysten av Libya. Dette opplyser en sikkerhetskilde.

– Mannskaper fra Libyas Røde Halvmåne har funnet 28 døde migranter og tre overlevende på to ulike steder på strendene i al-Alous, sier kilden, ifølge NTB.

Al-Alous befinner seg rundt 90 kilometer fra Tripoli.

annonse

– Omfanget av likenes nedbrytning indikerer at forliset skjedde for flere dager siden, sier kilden videre og legger til at dødstallet kan stige.

Kunngjøringen gjøres i etterkant av at innenriksdepartementet i Tripoli søndag opplyste at 14 døde migranter var blitt funnet i Middelhavet, etter at båten de satt i på vei til Europa hadde forlist.

Fire andre migranter som var i denne båten er blitt reddet. Det var 60 personer i båten, ifølge departementet. Dermed fortsetter letingen etter de øvrige savnede personene.

annonse

Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) opplyste tidligere denne uken at minst 160 mennesker har omkommet i forlis mellom Libya og Europa den siste uken. Hittil i år har nærmere 1.500 migranter druknet langs denne ruten mot Europa.

Libya er preget av kaos og anarki, etter at opprørere med luftstøtte fra Norge og andre Nato-land styrtet Muammar Gaddafi og hans regime i 2011.

I dag er landet et transittland for illegale migranter som forsøker å ta seg inn i Europa langs sjøveien, samt et senter for menneskehandel.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon