- Resett - https://resett.no -

«Vaksineskeptisk» sokneprest skaper overskrifter

Det var Vårt Land som først skrev om soknepresten i Tinn. Så kastet lokalavisa Rjukan Arbeiderblad seg på.

«Eg er koronaskeptikar!» skrev sokneprest Toralv Frøysaa Lie på Facebook. Dermed ble han gjenstand for medienes søkelys.

«Nesten heilt frå byrjinga av pandemien har sokneprest Toralv Frøysaa Lie frå Tinn i Øvre Telemark lagt ut postar som er kritiske til vaksinar og til styresmaktene si smittevernhandtering, på sin opne profil på Facebook,» skrev Vårt Land [1] for en uke siden.

annonse

Og presten hadde syndet mer. Han har også delt artikler fra Resett og Fox News.

«Blant postane han har delt er ein video der den kontroversielle skotske forfattaren Neil Oliver samanliknar innføring av krav om vaksinepass for å slippe inn på kafear og restaurantar, med nazistane sine kampanjar mot jødane i mellomkrigstida. Han har også delt vaksinekritiske postar frå blant anna Resett og Fox News,» skrev avisen som foregir å dekke tros- og livssynsfeltet i Norge.

Prost Asgeir Sele i Øvre Telemark, er Frøysaa Lies nærmeste overordnede.

annonse

– Vi er i et grenseland som er vanskelig her. Vi står i krysningen mellom ytringsfriheten, og at det å være prest er noe man er hele døgnet, sier prosten til Vårt Land.

Også prestekollegaen i nabokommunen Notodden, Sverre Henriksen, reagerer.

«Hva er hensikten med å legge ut dette? Vår jobb er vel mer å bidra til trygghet og ro, enn å bidra til usikkerhet, mistenksomhet og redsel?» skrev Henriksen i en kommentar på et av innleggene, melder Rjukan Arbeiderblad [2] som også kastet deg på saken.

– Jeg mener at han som privatperson må få mene hva han vil, men som prest syns jeg han burde la det være, sier Henriksen til Vårt Land.

Leder i Tinn kirkelige fellesråd, Karin Ødegård, har også uttalt seg.

Hun har ifølge Vårt Land vurdert å melde fra til arbeidsgiveren til Frøysaa Lie.

– Det er en nøtt å knekke. Det er hans meninger og de må han få lov til å ha. Men samtidig får man en vond klump i magen når man hører han si slike ting, sier Ødegård.

Preses i Den norske kirke Olav Fykse Tveit liker ikke det han hører om Tinn-presten.

annonse

– Det er veldig uklokt, sier han.

Sokneprest Frøysaa Lie har så langt ikke ønsket å kommenter saken. Han gjennomførte gudstjenester i Tinn i julen som planlagt.

På julaften la han ut denne posten.

https://www.facebook.com/toralv.f.lie/posts/10223609547324324?__cft__[0]=AZUuUo7JCNEGyrgXlXmbnjdi1LGZy7Bv32dSvKdT_FzwCTH-pIHrMXIpIxgHUj6aAKYka8wzx6ePcYH1gWCuVmMJFMQAnXRqT2IkC1lrrICqAf6steOrHefTq-PcfbX4utwUdUGJ-135dOSrJQpsUAeR&__tn__=%2CO%2CP-R

Er de konspiratoriske eller «bare» inkompetente? [3]

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474