Fungerende statsadvokat i New York Audrey Strauss på en pressekonferanse i juli da hun kunngjorde siktelsene mot Ghislaine Maxwell. Arkivfoto: John Minchillo / AP / NTB scanpix
annonse

Ghislaine Maxwell kjent skyldig i fem av seks tiltalepunkter, skriver NTB.

Ghislaine Maxwell, her i 1991, er funnet skyldig i fem av de seks tiltalepunktene mot henne. Hun risikerer livstid i fengsel. Foto: Dominique Mollard / AP / NTB

Maxwell skal ha rekruttert jentene, som deretter ble misbrukt av milliardæren Jeffrey Epstein og hans venner.

Kjennelsen kom etter en månedslang rettssak. Maxwell får trolig lang fengselsstraff, muligens livstid.

annonse

De seks tiltalepunktene mot henne gjelder kriminelle handlinger som skal ha blitt begått mellom 1994 og 2004, og som er knyttet til en rekke ikke navngitte kvinner. To av dem sier at de bare var 14 og 15 år da de ble utsatt for seksuelle overgrep.

Fire av kvinnene som sier at de ble utsatt for overgrep, vitnet i rettssaken. De fortalte at Maxwell brukte sjarm og gaver for å få deres tillit.

Epstein ble funnet død i 2019 i cellen sin i et fengsel på Manhattan. Han satt i varetekt før rettssaken mot ham skulle begynne.

annonse

Les også: The Daily Beast: Melinda var rasende på Bill Gates for relasjonen til Jeffrey Epstein

 

Jeffrey Epstein. Arkivfoto: AP / NTB scanpix

Etter dødsfallet verserte det en rekke konspirasjonsteorier og rykter om milliardærens dødsfall. Påtalemyndigheten uttalte imidlertid at videoovervåking fra fengselet bekreftet at 66-åringen var alene da han døde.

At Epstein klarte å begå selvmord i i et av USAs sikreste fengsler, har vært en ripe i lakken for fengselet og USAs fengselsvesen.

Terje Rød-Larsen innrømmer å ha lånt penger av Jeffrey Epstein | Resett

annonse

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse