En stengt bar i Bjørvika i Oslo. Nå vil både MDG og Frp at skjenkestoppen oppheves etter nyttår, men regjeringen har foreløpig ingen planer om det. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
annonse
annonse

For én gangs skyld er Frp og MDG enige: Begge mener at skjenkestoppen må oppheves.

– Beslutningen om skjenkestopp bør revurderes. Forbudet mot skjenking bør få kortere levetid enn de fleste nyttårsforsetter, sier Frps Roy Steffensen.

Rasmus Hansson i Miljøpartiet De Grønne sa til Dagbladet i går at de vil ha slutt på skjenkestoppen, og i dag sier nestleder Kriss Rokkan Iversen det samme til NRK:

annonse

– Jeg mener det er grunn til å oppheve den nasjonale skjenkestoppen og erstatte den med plikt til bordservering. Det vil ivareta både smittevernhensyn og bedriftene som har opplevd store konsekvenser av tiltak gjennom hele pandemien, sier hun.

NHO og LO er enige
Rett før jul gikk NHO og LO-forbundet Fellesforbundet sammen ut og ba om at regjeringen måtte tillate skjenking til klokken 22 fra nyttår.

I dag gikk dessuten byrådsleder i Bergen, Aps Roger Valhammer, ut i Bergensavisen og ba regjeringen om å snu og oppheve skjenkestoppen fra nyttår, etter at fire utesteder i byen har gått konkurs den siste uken.

annonse

Men helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) har så langt sagt blankt nei til alle lettelser i koronatiltakene, inkludert skjenkestopp, før tidligst 14. januar.

Står alene

Ifølge NRK står imidlertid MDG og Frp alene om å kreve skjenkeforbudet fjernet. Rødt, SV, Venstre, KrF og Høyre vil ikke kreve skjenking nå, opplyser NTB.

I januar 2021 var det annerledes. Da sørget et flertall i Stortinget med Ap, Sp, MDG, SV, Rødt og Frp for at den daværende regjeringen måtte mykne opp tiltakene og la kommuner med lavt smittetrykk tillate utesteder å servere alkohol i forbindelse med matservering.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon