- Resett - https://resett.no -

Budsjett-sprekk for Utøya-minnested

Over ti år siden terrorangrepet 22. juli 2011 har Utøya fortsatt ikke fått sitt eget monument for å minnes de drepte og omkomne.

På toppen av dette kommer det nå en budsjett-overskridelse på førti prosent av beløpet som egentlig var satt av til minnestedet.

22.-juli-minnestedet på Utøykaiet skulle opprinnelig koste 500 millioner. Men nå blir prislappen trolig 700 millioner, skriver NTB. Samtidig er målet ifølge NRK [1] at prosjektet fullføres i løpet av første halvdel av 2022.

annonse

– Det er uheldig at minnestedet blir dyrere enn først antatt. Men denne regjeringen mener det er viktig at vi fullfører prosjektet, sier statssekretær Gunn Karin Gjul (Ap) i Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Les også: Utøya-naboer reagerer på minnested – varsler søksmål [2]

Minnestedet skulle stå ferdig til tiårsmarkeringen 22. juli 2021. Men planen ble blant annet forsinket av søksmålet fra de såkalte Utøya-naboene, som 22. juli reddet titalls ungdommer fra skudd- og drukningsdøden.

annonse

Naboene hevdet at monumentet samt trafikken dit ville være retraumatiserende. Dessuten mente de seg overkjørt av AUF og staten.

Det hjalp heller ikke på tidsrammen at arkitektkonkurransens opprinnelige vinnerforslag [3], «Memory Wound», ble forkastet.

Tidligere AUF-leder forbannet på Utøya-naboene: – Nå er det faen meg nok! [4]

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474