I en undersøkelse svarer 18,3 prosent av de spurte at de vil satse på dieselbil neste gang de skal handle bil. I fjor var andelen 16 prosent. Foto: Berit Roald / NTB
annonse
annonse

Dieselbilen øker i popularitet, mens færre sier de vil satse på el- og hybridbiler.

I en undersøkelse InFact har gjennomført for Nationen , svarer 18,3 prosent av de spurte at de vil satse på dieselbil neste gang de skal handle bil.

Det er en liten økning fra 16 prosent som svarte det samme da Sentio gjennomførte en lignende undersøkelse for Nationen for ett år siden, skriver NTB.

annonse

Skyhøye strømpriser kan være årsaken, ifølge Bilbransjefolk Nationen har vært i kontakt med.

Senior kommunikasjonsrådgiver i NAF, Nils Sødal, peker på at økte strømpriser kan være en årsak til framgangen for diesel, men sier samtidig at strømmen må koste 6 kroner om dieselbilen skal kunne konkurrere.

– Vårt magasin Motor har funnet ut at skal det være like dyrt å fylle strøm på elbilen hjemme som diesel fra pumpa, så må strømprisen ligge jevnt på minst 6 kroner kilowattimen, sier han til Nationen.

annonse

Les også: – I dag ble det dyrere å kjøre elbil enn dieselbil

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon