MYE Å SØRGE FOR: Hvis du skal etablere din egen stat, trenger du helst en befolkning. Her ser vi borgere av staten Liberland. Men som typisk for liberalistiske prosjekter består flertallet av enslige menn, og det er derfor usikkert om Liberlands befolkning vil klare å reprodusere seg. Foto: Antonio Bronic / Reuters / NTB
annonse

Er du lei av høyt skattenivå, forbud mot hasj eller vaksinetvang?

Kunne du rett og slett tenke deg å leve mer på dine personlige premisser, men uten å måtte skaffe kypriotisk statsborgerskap eller flytte til Cayman Islands?

Da kan løsningen være å etablere din egen stat. Resett loser deg igjennom teorien, og viser deg også fallgruber erfart av folk som allerede har erklært sin enebolig, en ubebodd elvebanke eller en plattform i internasjonalt farvann som fritt og uavhengig.

annonse

Å etablere en stat er enklere enn du tror – i alle fall i teorien. Her er prosessen i tre steg, fra norsk skattyter til overhode i ditt eget, internasjonalt anerkjente land.

Kun for abonnenter

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang.
Ikke abonnent? Les mer her.

LOGG INN

annonse

Her er landene du aldri har hørt om (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Kim Nord
Journalist - kim@resett.no - Kim Nord har forskerutdanning i statsvitenskap, mastergrad i offentlig administrasjon og kompetanse i universitetspedagogikk. Redaksjonelle ansvarsområder er de tyskspråklige land, Øst-Europa og Russland.