Når Erling Braut Haaland helt opp på Idrettsgallaen i konkurranse med superstjerner i golf, tennis og andre OL-idretter? Foto: Martin Meissner / AP / NTB
annonse
annonse

Erling Braut Haaland, Casper Ruud og Viktor Hovland får konkurranse fra flere OL-mestere i kampen om de gjeve trofeer som skal deles ut på Idrettsgallaen lørdag.

I dag ble listen over nominerte klar og blant de nominerte til årets navn finner man blant andre Kristian Blummenfelt (OL-gull triatlon), Magnus Carlsen (VM-tittel sjakk), Caroline Graham Hansen (tre titler med Barcelona) og friidrettsprofilene Jakob Ingebrigtsen og Karsten Warholm (begge OL-gull). De internasjonale superstjernene Erling Braut Haaland (fotball), Viktor Hovland (golf) og Casper Ruud (tennis) er selvsagt også blant de nominerte, både i årets navn-kategorien og til prisen som årets mannlige utøver.

Karsten Warholm har for tredje gang vunnet sportsjournalistenes statuett som årets idrettsnavn. Her jubler han for OL-gull og verdensrekord i Tokyo i august, men vinner han også den gjeveste prisen under Idrettsgallaen lørdag? Foto: Heiko Junge / NTB

Det skal deles ut til sammen tolv priser på Idrettsgallaen i Oslo Spektrum førstkommende lørdag og i juryen sitter Tore Øvrebø (leder), Karen-Marie Ellefsen, Hanne Haugland, Marit Bjørgen, Ola By Rise, Kjetil André Aamodt og Knut Holmann. Juryen skal velge blant disse nominerte:

annonse
Årets kvinnelige idrettsutøver

Jeanette Hegg Duestad (skyting), Tiril Eckhoff (skiskyting), Karoline Bjerkeli Grøvdal (friidrett), Caroline Graham Hansen (fotball), Gyda Westvold Hansen (kombinert), Therese Johaug (langrenn), Solfrid Koanda (vektløfting), Maren Lundby (hopp), Ragne Wiklund (skøyter).

Årets mannlige idrettsutøver

Kristian Blummenfelt (triathlon), Kjetil Borch (roing), Erling Braut Haaland (fotball), Eivind Henriksen (friidrett), Viktor Hovland (golf), Jakob Ingebrigtsen (friidrett), Johannes Høsflot Klæbo (langrenn), Sturla Holm Lægreid (skiskyting), Jarl Magnus Riiber (kombinert), Casper Ruud (tennis), Sebastian Foss Solevåg (alpint), Karsten Warholm (friidrett).

Årets kvinnelige parautøver

Aida Dahlen (bordtennis), Ann Cathrin Lübbe (ridning), Vilde Nilsen (langrenn), Helle Sofie Sagøy (badminton), Birgit Skarstein (roing).

Årets mannlige parautøver
annonse

Jens Lasse Dokkan (ridning), Salum Ageze Kashafali (friidrett), Jesper Saltvik Pedersen (alpint), Tommy Urhaug (bordtennis).

Årets gjennombrudd

Harald Østberg Amundsen (langrenn), Lucas Braathen (alpint), Halvor Egner Granerud (hopp), Gyda Westvold Hansen (kombinert), Sturla Holm Lægreid (skiskyting), Oscar Marvik (bryting), Ragne Wiklund (skøyter).

Årets lag

Bodø/Glimt (fotball), Håndballjentene (håndball), Anders Mol/Christian Sørum (sandvolleyball), Vipers Kristiansand (håndball), Helene Næss/Marie Rønningen (seiling)

Årets trener

Leif Olav Alnes (friidrett), Johan Flodin (roing), Thorir Hergeirsson (håndball), Gjert Ingebrigtsen (friidrett), Kåre Mol (sandvolleyball), Patrick Oberegger (skiskyting), Arild Tveiten (triathlon).

Årets navn

Kristian Blummenfelt (triathlon), Magnus Carlsen (sjakk), Tiril Eckhoff (skiskyting), Erling Braut Haaland (fotball), Håndballjentene (håndball), Caroline Graham Hansen (fotball), Viktor Hovland (golf), Jakob Ingebrigtsen (friidrett), Therese Johaug (langrenn), Salum Ageze Kashafali (friidrett), Maren Lundby (hopp), Sturla Holm Lægreid (skiskyting), Casper Ruud (tennis), Anders Mol/Christian Sørum (sandvolleyball), Birgit Skarstein (roing), Karsten Warholm (friidrett).

Årets ildsjel (egen jury)

Terje Redtrøen (Tylldal), Vera Schnabel (Bodø Bokseklubb), Tor Helge Skretting (Sola Cyckleklubb).

Årets hederspris

Juryen tildeler og begrunner, ingen nominere

Årets forbilde

Juryen tildeler og begrunner, ingen nomineres

annonse
Utøvernes pris

Toppidrettsutøverne nominerer og stemmer selv

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon