Mediekonsernet Amedia. Foto: Vidar Ruud / NTB
annonse
annonse

NTB melder at kunder og abonnenter av Amedia-avisene bes om å være obs på svindelforsøk i kjølvannet av dataangrepet som rammet mediekonsernet i jula.

– Vi har per nå ingen informasjon om at persondata er publisert eller misbrukt på noe vis. Det kan imidlertid ikke utelukkes at navn, adresse, epost, telefonnummer, fødselsdato, abonnementsform- og historikk kan være på avveie, skriver Amedia-avisene i en infomail til kundene tirsdag.

De understreker imidlertid at opplysninger om abonnentenes passord, leserhistorikk og bank-info ikke er berørt av angrepet.

annonse

– Om noen av dine opplysninger vil vise seg å være på avveie, kan du potensielt bli utsatt for forsøk på datamisbruk eller svindel. Vi ber deg derfor på generelt grunnlag være ekstra oppmerksom på mistenkelige tekstmeldinger, telefonhenvendelser og eposter, heter det videre.

Flere av Amedias sentrale datasystemer ble satt ut av drift etter det alvorlige dataangrepet natt til tirsdag 28. desember. Dataangrepet førte til en stans i produksjonen av papiravisene dagen etter. Torsdagen i gikk 13 aviser i trykken, og nyttårsaften sørget en reserveløsning for at nærmere 70 aviser kunne leveres til abonnentene.

Hackerne som angrep Amedia, la igjen et krav om løsepenger, men selskapet har besluttet å ikke gi etter for pengekravene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon