Oslo 20200821. Leder i Fellesforbundet, Jørn Eggum, på pressekonferansen etter at det ble enighet om avtale mellom Fellesforbundet og Parat og NHO-forbundet Norsk Industri etter mekling nesten 23 timer på overtid. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
annonse
annonse

NTB melder at presset mot regjeringens skjenkestopp øker. Nå krever også leder Jørn Eggum i det mektige LO-forbundet Fellesforbundet at forbudet fjernes.

– Vi er nødt til å åpne opp igjen. Skjenkestoppen kan i hvert fall ikke vare lenger en fram til at regjeringen har sagt at de skal vurdere tiltakene. Dette er en bransje som hatt det ekstremt tøft i de to årene med pandemi. Mange ansatte har dessverre kjent på dette, sier Eggum til Aftenposten.

Fellesforbundet representerer tilsammen 8.000 ansatte i hotell- og resurantbransjen.

annonse

Eggum kaller det «litt uforståelig» at restaurantene ikke får lov til å servere alkohol når de får holde åpent.

– Krever du opphør av skjenkestoppen umiddelbart?

– Ja, så snart som mulig. Og i alle fall ikke lenger enn til de har sagt de skal vurdere tiltakene. Så kan de åpne for at kommunene kan iverksette lokale tiltak. De har mye bedre grunnlag for å danne seg et helhetsbilde av situasjonen, sier Eggum til avisen.

annonse

Fra før har Fremskrittspartiet, Venstre og Miljøpartiet De Grønne krevd at skjenkeforbudet fjernes. Det samme har en rekke ordførere landet rundt.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon