Pave Frans kom med sterk kritikk mot barnløse under en audiens i Vatikanet i dag. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB
annonse
annonse

Under en audiens i Vatikanet i dag fant paven det opportunt å kritisere folk som har gjort som ham; det vil si valgt å ikke sette barn til verden.

Spesielt par som har valgt å ikke få barn, men som til gjengjeld har tillat seg å anskaffe kjæledyr, fikk så hatten passer av mannen i kjole. Pave Frans valgte å formulere sitt verbale angrep på de frivillig barnløse slik:

– Men de har gjerne hunder og katter. Kjæledyrene tar plassen til barna. Jeg skjønner at dette kan virke morsomt på noen, men det er sånn virkeligheten er blitt, sa han, og oppfordret folk i par, til å vurdere å få barn.

annonse

Ifølge Frans blir resultatet av at flere velger å gjøre det samme som paven, biskopene og prestene i den katolske kirke, at befolkningen bli «eldre og mindre medmenneskelig når rikdommen i det å være foreldre går tapt.»

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon