Koronapandemien har ført til at flygere har måttet tilbringe lange perioder på bakken, noe som gjør at de mangler fersk erfaring når de setter seg i førerkabinen igjen, ifølge et notat fra Qantas. Arkivfoto: Matt Hartman / AP / NTB
annonse
annonse

Et lekket notat viser at noen av flygerne i det australske flyselskapet Qantas gjør feil i jobben når de kommer tilbake fra lange pandemirelaterte pauser.

I det interne notatet fremkommer pilotfeil som å forsøke å ta av fra rullebanen med parkeringsbremsen på, mistolke høyde som lufthastighet, samt brytere i førerkabinen som står i feil stilling, melder avisene Sydney Morning Herald og The Age onsdag.

Notatet, som er ført i pennen av Qantas-flåtens driftsledelse, viser ifølge de to avisene at koronarelaterte avbrudd i flygningene, innebærer at flygere mangler fersk flyerfaring, noe som er et krav i bransjen, skriver NTB.

annonse

Resultatet av dette er at erfarne flygere «opplever en påfølgende reduksjon i den kognitive evnen», står det i notatet.

– Flyselskaper verden rundt jobber seg gjennom den kompliserte prosessen med å gjenoppta driften slik den var før pandemien, noe som inkluderer å gjeninnsette flygere som har tilbrakt lange perioder på bakken, sier en talskvinne i Qantas.

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon