Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap). Foto: Torstein Bøe / NTB
annonse
annonse

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) lover utbetaling av coronakompensasjon til restaurant-, kultur- og utelivsbransjen i løpet av måneden.

– Så snart løsningen for å søke er klar, vil bedriftene få pengene sine. Dette skjer ikke i februar eller mars, som tidligere antatt, men i januar, sier Vestre til TV 2.

Kompensasjonsordningen skal innebære hjelp til bedrifter som er rammet av pandemien og har et inntektstap på 30 prosent eller mer i november og desember. Den fremlegges for Stortinget 14. januar, annonserer Nærings- og fiskeridepartementet i en pressemelding.

annonse

Det betyr at utbetalingene kan skje i slutten av måneden, da søknader skal behandles automatisk av Brønnøysundregistrene

Fremskrittspartiets næringspolitiske talsperson Sivert Bjørnstad anser imidlertid at Vestre skaper inntrykk av at saken er enklere enn den egentlig er.

– Først må saken fremmes for Stortinget. Det har regjeringen sagt i snart en måned at de skal gjøre, men ennå ikke gjort. Vi er utålmodige på vegne av et hardt rammet næringsliv og vil nå anmode regjeringen om å få opp farten. Dette handler tross alt om folks arbeidsplasser, sier Bjørnstad til NTB.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon