Russlands president Vladimir Putin (t.v.) håndhilser på Kasakhstans president Kassym-Jomart Tokayev før møtet med ledere fra Samveldet av uavhengige stater (CIS) ved Konstantin-palasset i Strelna, utenfor St. Petersburg, Russland, tirsdag 28. desember 2021 Foto: Jevgenij Biyatov/Sputnik/Kreml via AP.
annonse

Kan bli Moskvas nye regelbok for å slå ned folkeopprør mot Kreml-vennlige autokratiske regjeringer i gamle sovjetstater.

Dr. Erica Marat. Foto: College of International Security Affairs National Defense University.

Dr. Erica Marat er førsteamanuensis og leder av avdelingen for regionale og analytiske studier ved National Defense University/The College of International Security Affairs (NDU – CISA) i Washington DC.

Hun spesialiserer seg blant annet på sikkerhetsrelaterte spørsmål i Sentral-Asia og det tidligere sovjetiske rom. Hun har skrevet tre bøker, inkludert siste: The Politics of Police Reform: Society against the State in Post-Soviet Countries (Oxford University Press 2018). Artiklene og kronikkene hennes dukker regelmessig opp i Foreign Affairs, Washington Post, Foreign Policy, Eurasianet og Open Democracy.

annonse

På NDU-CISA underviser Dr. Marat i policyanalyse og kritisk tenkning, politikk og sikkerhet i Eurasia, samt terrorisme og kriminalitet. Før hun begynte i NDU-CISA, var Dr. Marat gjesteforsker ved Kennan Institute of the Woodrow Wilson Center. Hun har også jobbet som redaktør ved Russian Service ved Voice of America og som stipendiat ved Central Asian – South Caucasus Institute ved John Hopkins University og Uppsala University.

Som en fremstående amerikansk ekspert på Sentral-Asia og Kasakhstan, gir Dr. Marat sitt syn på den eksplosive situasjonen i landet i et intervju med Resett datert torsdag 6. januar kl 16.00.

Kun for abonnenter

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang.
Ikke abonnent? Les mer her.

annonse

LOGG INN

Kinas vei til verdensherredømme går igjennom Sentral-Asia (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse