Polske myndigheter nekter hjelpeorganisasjoner og medier tilgang til grenseområdet mot Hviterussland, der flyktninger og migranter skjuler seg i skogen i håp om en bedre framtid i EU. Denne kvinnen og barna hennes har satt opp et lite telt på hviterussisk side av grensen. Foto: AP / NTB
annonse
annonse

Leger Uten Grenser (MSF) får ikke tilgang til den polske siden av grensen mot Hviterussland for å hjelpe migrantene der.

– Polske myndigheter fortsetter å nekte humanitære organisasjoner tilgang til menneskene som befinner seg på grensen mellom Polen og Hviterussland, opplyser hjelpeorganisasjonen.

Siden oktober har Leger Uten Grenser jobbet for å få adgang til grenseområdet, men uten å lykkes. Nå gir de opp.

annonse

– Vi vet at det fortsatt er folk som krysser grensen og gjemmer seg i skogen og som trenger hjelp, men selv om vi er forpliktet til å hjelpe folk på flukt uansett hvor de måtte være, har vi ikke klart å nå fram til dem i Polen, sier nødhjelpskoordinator Frauke Ossig i Leger Uten Grenser, ifølge NTB.

Minst 21 migranter har mistet livet grunnet forholdene på grensen. Hjelpeorganisasjonen frykter at flere vil dø i den strenge vinterkulden dersom de ikke får mat, vann, varme klær og medisinsk hjelp.

Flere tusen migranter har siden sist sommer forsøkt å ta seg inn i EU via Polen, Litauen og Latvia. Polske myndigheter har derfor satt opp grensegjerde, sendt soldater og erklært unntakstilstand.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon