Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
annonse
annonse

Regjeringen vil gi politikere strengere karantenelover.

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har i et høringsforslag foreslått endringer i loven som regulerer politikeres uttreden fra regjeringsapparatet.

De skriver i høringsnotatet at at personer skal kunne gå fra politikken eller en jobb i offentlig forvaltning til privat næringsliv, eller motsatt, men at det vil skjerpe reglene for disse overgangene.

annonse

Les også: Det er nordmenn som eier strømmen, ikke politikerne 

– Dette handler om tillit til det politiske systemet, sier kommunal- og distriktsminister Bjørn Arild Gram fra Senterpartiet til Dagens Næringsliv.

DN har foretatt en undersøkelse, og kom frem at statsråder, statssekretærer og politiske rådgivere har begynt i nye jobber og verv, uten å melde fra til Karantenenemnda.

annonse

– Vi vil gjøre en del endringer, og sender derfor dette på høring. Så skal det balanseres mot betydningen av at flinke folk kan søke seg til verv og ta politiske stillinger. Det er viktig med mobiliteten som ligger i at du kan gå mellom politikk og næringsliv. Vi må ha en god balanse og regler som treffer, sier Gram.

Les også: Politikere kan ikke lenger bo på «gutterommet» og få skattefri pendlerbolig

Kommunal- og moderniseringsminister Bjørn Arild Gram (Sp). Foto: Heiko Junge / NTB

Formålet er å sikre at slike overganger fra politiske stillinger ikke «fører til at informasjon misbrukes eller til at noen får særlige konkurransefordeler, eller at det oppstår mistanke om dette».

Kraftig fall i tilliten til politikerne

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon