Stortingsrepresentanter velger ny stortingspresident under møte i Stortinget. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
annonse
annonse

Det kan virke som det bare er innvandrere fra Midt-Østen, Asia og Afrika og som slipper til i norsk politikk. Men det er like mange innvandrere fra Europa og Amerika (48,1%) i Norge som det er fra MENA-landene (47,6%).

Det er fem ganger så mange polakker som det er iranere i Norge. Det er dobbelt så mange latviere. Og det er 40% flere svensker. Ingen fra disse tre største innvandrergruppene fra Europa, er representert på Stortinget.

Og hvorfor er det så få, om noen, polakker, litauere eller svensker i NRK når det blir stadig flere fra Pakistan, Somalia, Syria og Irak å se på statskanalen?

annonse

Og likedan, hvorfor er det så få med innvandrerbakgrunn fra Europa og Amerika ansatt i offentlig sektor når det ansettes stadig flere fra MENA-land?

Jeg bare spør, selv om jeg tror jeg vet noe av svaret. Politikerne ønsker å vise at integreringen er vellykket og at multikulturalismen er en berikelse for samfunnet. Slik sett blir noen grupper vikigere å fremme og hjelpe frem i politikk og offentligheten enn andre.

Og det å ha en innvandrer fra Midtøsten eller Afrika på laget, borger for politisk korrekthet og beskytter mot kritikk. Det holder ikke med en svenske eller en polakk.

annonse

Resultatet er at det blir diskriminert mot andre store innvandrergrupper som polakker, litauere og svensker samtidig som den etnisk norske befolkningen blir manipulert til å tro at integreringen og multikulturalismen er mer vellykket enn den i realiteten er.

Hva skal vi gjøre når politikerne svikter oss?

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon