Sylvi Listhaug. Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse
annonse

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har svart på spørsmål fra Frp-leder Sylvi Listhaug om Stoltenberg-samtaler.

– Fordi jeg nettopp aktivt unngikk å snakke med Stoltenberg om hans mulige kandidatur, svarte jeg nei da NTB spurte om jeg hadde hatt en samtale med Stoltenberg om stillingen, svarer Støre i et svar på Stortingets nettsider.

I spørsmålet Listhaug stiller, ønsker hun svar på hvorvidt Støre hadde snakket med Jens Stoltenberg om stillingen som sentralbanksjef under en spasertur i fjor.

annonse

– Hvilken uttalelse fra statsministeren er feil? spør Listhaug.

Tidligere statsminister og Ap-leder Jens Stoltenberg sammen med sittende statsminister og Ap-leder Jonas Gahr Støre. Dette bildet er fra 2017. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB

Bakgrunnen er at Støre unnlot å nevne at det hadde skjedd da han ble intervjuet av NTB 15. desember. Men i et intervju med TV 2 11. januar, bekreftet Støre at det hadde blitt nevnt.

– Da TV 2 i januar spurte om jeg på noe tidspunkt hadde snakket eller kommunisert med Jens Stoltenberg om stillingen, var det likevel naturlig å opplyse om kommunikasjonen 24. oktober, skriver statsministeren.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon