Jonas Gahr Støre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

Statsminister Jonas Gahr Støre avfeier anklagene om kameraderi i ansettelsesprosessen for ny sentralbanksjef.

Debatten om Jens Stoltenbergs kandidatur til stillingen som ny sentralbanksjef har blåst opp ytterligere denne uken. Aftenposten og TV 2 har omtalt to middager der stillingen er blitt nevnt.

Oljefondssjef Nicolai Tangen og «landsmodersønn» Knut Brundtland var til stede i begge middagene. Støre og Stoltenberg deltok hver i en av dem.

annonse

– Det ser ut som det er et kameraderi her, med middager på bakrommet og kontakt mellom aktører som skal avgjøre dette. Det ser ikke bra ut, sier Frp-leder Sylvi Listhaug til VG.

Høyres Erna Solberg anser at uroen for at «noen har snakket sammen» om jobben før den var utlyst er styrket denne uken.

Støre er ikke nådig mot disse uttalelsene.

annonse

– Jeg tar sterkt avstand fra det begrepet. Ap er demokratisk, ryddig og forholder seg til prosesser som skal gi innsyn og troverdighet, sier Støre til VG.

Han sier at han fra «dag én» har vært klar på at han er inhabil. Dermed kan han ikke være med på debatten om ny sentralbanksjef.

– I denne saken, når det skal ansettes ny sentralbanksjef, så har Aps leder og statsminister ingen rolle, fordi jeg har erklært meg inhabil i lys av mitt lange vennskap og kjennskap med Jens Stoltenberg.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon