Direktør i FHI Camilla Stoltenberg under en pressekonferanse om koronasituasjonen. Foto: Terje Bendiksby / NTB
annonse
annonse

FHI vil ikke anbefale koronasertifikat som et forebyggende tiltak i Norge. 

– Utbredt bruk av koronasertifikat som ekskluderer deler av befolkningen fra aktiviteter kan medføre redusert livskvalitet, forsterke ulikhet og føre til svekket oppslutning om andre smitteverntiltak, skriver Folkehelseinstituttet (FHI) i sin siste faglige gjennomgang av koronasituasjon.

FHis konklusjon er at koronasertifikat «i liten eller ingen grad vil kunne hindre en generell smitteøkning og eventuelt forhindre nedstengninger i fremtiden». De påpeker samtidig at koronasertifikatet kan føre til at flere velger å ta vaksinen.

annonse

De vil likevel ikke at dette innføres her til lands.

Helsedirektoratet viser på sin side til FHIs vurderinger, men påpeker at det kan ha en smittevernfaglig gevinst.

– Helsedirektoratet vurderer at innenlands bruk av koronasertifikat kan ha smittevernfaglige gevinster, men at den endelige avveiningen av fordeler og ulemper i stor grad må være en politisk vurdering, skriver direktoratet.

annonse

Regjeringen presenterer justeringer i smitteverntiltakene klokken 19 torsdag kveld.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon