Regjerende mester Novak Djokovic under en pause i treningen på Margaret Court Arena i Melbourne torsdag. Det er fortsatt langt fra sikkert at serberen får delta i årets Australian Open. Foto: Mark Baker / AP / NTB
annonse
annonse

Som et koronatiltak reduseres publikumskapasiteten til 50 prosent under Australian Open, og alle må ha på munnbind utenom når de spiser eller drikker.

Avgjørelsen om å redusere tallet på publikum som får bivåne storturneringen i tennis ble kjent torsdag, fire dager før første serve på centercourten i Melbourne.

Et tilsvarende tak ble satt under fjorårets turnering, før en nedstengning medførte tomme tribuner i fem dager. De siste fire dagene gikk kampene for et begrenset publikum.

annonse

– Disse oppdaterte tiltakene for Australian Open innebærer at fans, spillere og stab kan se fram mot et flott og koronatrygt arrangement, uttaler Jaala Pulford, delstatsminister for turisme i Victoria.

Verdensener Novak Djokovic har fått mye omtale i forkant av turneringen, men av ganske andre grunner enn tennisspillet sitt. Serberen er uvaksinert mot covid-19, og han testet positivt på koronavirus 16. desember i fjor. Han ble i utgangspunktet nektet innreise til Australia, men vant fram i retten tidligere denne uka.

Fortsatt kan landets immigrasjonsminister Alex Hawke overprøve avgjørelsen, og saken er ifølge Hawkes kontor til en grundig vurdering.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon