Det er gode grunner til å lempe på karanteneplikten, mener direktør i Helsedirektoratet Bjørn Guldvog og direktør i FHI, Camilla Stoltenberg. Foto: Heiko Junge / NTB
annonse
annonse

Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet åpner for en oppmykning av skjenkesstoppen. De ser for seg skjenking deler av kvelden.

Det nasjonale skjenkeforbudet ble innført natt til 15. desember.

– Det vil være mulig å innføre skjenkestopp for
eksempel kl. 22.00. I dagens smittesituasjon er det uklart om en slik lettelse vil medføre at den totale tiltakspakken blir tilstrekkelig effektiv i lys av gjeldende smittesituasjon. Dette må også sees opp mot prioriteringer av tiltak under
andre områder og målgrupper, skriver Helsedirektoratet i sitt faglige råd til regjeringen.

annonse

Vanligvis er den nasjonale regelen at det kan serveres drikke med alkohol fram til klokka 3 på natten.

Videre mener Helsedirektoratet og FHI at rødt nivå i videregående skoler ikke er forholdsmessig og bør avvikles så snart som mulig.

De anbefaler at opptil 200 personer heretter bør kunne samles på innendørs arrangementer, dersom de har fast plass.

annonse

De vil også erstatte karantene med selvtesting, og anbefaler at det kommer noen lettelser i breddeidretten og idrett for barn og unge.

«Det er betydelig mindre smitterisiko utendørs sammenlignet med innendørs. Derfor foreslår Helsedirektoratet at de første justeringene gjøres ved utendørs aktiviteter. Dette er også i tråd med anbefalingene for arrangementer. Barn og unge prioriteres foran voksne og eldre», heter det i det faglige grunnlaget som ble publisert kort tid før regjeringens pressekonferanse torsdag.

De vil beholde de nåværende hjemmekontor-reglene.

Det er til syvende og sist regjeringen som bestemmer. De har varslet en pressekonferanse klokken 19 hvor nye tiltak vil bli presentert.

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon