Aleksander Aamodt Kilde suser ned super-G-traseen i Wengen torsdag. Han ble kun slått av Marco Odermatt i rennet. Foto: Gabriele Facciotti / AP / NTB
annonse
annonse

Aleksander Aamodt Kilde hadde los på sin fjerde strake super-G-triumf, men måtte nøye seg med 2.-plassen i Wengen. Seieren tok hjemmefavoritten Marco Odermatt.

Kilde hadde grønne tall nesten hele veien ned traseen, men i mål var han slått med 23 hundredels sekund. På det meste ledet han med 41/100 etter første mellomtid.

Deretter kom Kilde seg gjennom et skummelt hopp. Det ble en skikkelig fartsbrems, og forspranget var mer enn halvert ved neste tidstaking. Bærum-alpinisten greide ikke å hente seg inn og fortsatte å tape tid.

annonse

– Det var super close (nærme). Jeg prøvde å gi alt fra topp til bunn. På toppen var det dritbra, og jeg fikk med meg bra med fart. Så ble jeg litt for ivrig i mellompartiet og hoppet ekstremt langt på det ene hoppet. Det gjorde at jeg ikke fikk med meg fart i bakken, sa Kilde til NRK.

– Jeg fikk en ordentlig katapultfølelse og var høyt over bakken. Da var det bare å finne bakken igjen så fort som mulig og sette seg i hockey, sa han om hoppet som ble i lengste laget.

Ingen tangering

Han var heller ikke helt fornøyd med sin egen avslutning på fartsrennet. Uansett var han klart nærmest å stoppe Odermatt. Matthias Mayer grep den siste pallplassen og var 58 hundredeler bak vinnertiden.

annonse

– Dessverre ble det sånn. Jeg hadde noe ordentlig på gang, men i dag tar jeg 2.-plassen bak en som er i tidenes form, sa Kilde.

29-åringen ville med seier torsdag ha tangert alpinlegenden Hermann Maiers rekord i super-G. Østerrikeren er fortsatt alene om å ha vunnet fire renn på rad i disiplinen i en og samme sesong.

– Det er surt, men jeg skal holde på noen år til. Jeg får prøve igjen.

Mer moro i Wengen

Kilde har vært vinterens beste utøver i super-G. Der har han tatt fire av sine fem verdenscupseirer denne sesongen. Odermatt har vært tilsvarende suveren i storslalåm, men to av hans seks seirer har nå kommet i super-G.

Adrian Smiseth Sejersted var sist på resultatlista da han kjørte ned til mål fra startnummer åtte. Han la seg inn 1,82 sekunder bak Odermatt.

Torsdagens renn skulle egentlig ha gått i italienske Bormio i romjula. Det er to utforrenn i Wengen fredag og lørdag, mens slalåm står på menyen søndag.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon