Det pågår både etterforskning og rettssaker knyttet til forbrytelser begått under Syrias president Bashar Assads regime. Foto. AP / NTB
annonse

Tortur og krigsforbrytelser er noen av anklagene.

Serda Alshehabi demonstrerte utenfor rettslokalet i Koblenz i februar i fjor, da rettssaken mot Anwar Raslan, en tidligere syrisk etterretningsagenten som er anklaget for forbrytelser mot menneskeheten, startet. Torsdag denne uken skal domstolen ta stilling i saken mot Raslan. Foto: AP / NTB

Tyskland ligger i tet i dette arbeidet med å rettsforfølge personer anklaget for grove forbrytelser begått under Assads regime, skriver NTB.

Torsdag skal en domstol i den tyske byen Koblenz ta stilling til saken mot den tidligere syriske etterretningsagenten Anwar Raslan.

annonse

Raslan, som bor i Tyskland etter å ha hoppet av og søkt asyl i landet i 2014, er anklaget for forbrytelser mot menneskeheten.

I fjor ble en annen etterretningsagent, Eyad al-Gharib, dømt til fire og et halvt års fengsel. Al-Gharib forlot Syria i 2013 og kom til Tyskland i 2018. Dette var den første saken mot en person fra det syriske regimet anklaget for forbrytelser mot menneskeheten begått under den syriske borgerkrigen.

Rettssakene i Tyskland kommer som et resultat av at syrere i landet har fortalt om bruk av utstrakt tortur i syriske fengsler.

annonse

I mars 2017 ba sju syriske torturofre og en menneskerettighetsgruppe om at tjenestemenn i den syriske hemmelige tjenesten skulle straffeforfølges.

Putin: – Terrorister fra Irak og Syria søker seg til Afghanistan

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse