Det pågår både etterforskning og rettssaker knyttet til forbrytelser begått under Syrias president Bashar Assads regime. Foto. AP / NTB
annonse
annonse

Tortur og krigsforbrytelser er noen av anklagene.

Serda Alshehabi demonstrerte utenfor rettslokalet i Koblenz i februar i fjor, da rettssaken mot Anwar Raslan, en tidligere syrisk etterretningsagenten som er anklaget for forbrytelser mot menneskeheten, startet. Torsdag denne uken skal domstolen ta stilling i saken mot Raslan. Foto: AP / NTB

Tyskland ligger i tet i dette arbeidet med å rettsforfølge personer anklaget for grove forbrytelser begått under Assads regime, skriver NTB.

Torsdag skal en domstol i den tyske byen Koblenz ta stilling til saken mot den tidligere syriske etterretningsagenten Anwar Raslan.

annonse

Raslan, som bor i Tyskland etter å ha hoppet av og søkt asyl i landet i 2014, er anklaget for forbrytelser mot menneskeheten.

I fjor ble en annen etterretningsagent, Eyad al-Gharib, dømt til fire og et halvt års fengsel. Al-Gharib forlot Syria i 2013 og kom til Tyskland i 2018. Dette var den første saken mot en person fra det syriske regimet anklaget for forbrytelser mot menneskeheten begått under den syriske borgerkrigen.

Rettssakene i Tyskland kommer som et resultat av at syrere i landet har fortalt om bruk av utstrakt tortur i syriske fengsler.

annonse

I mars 2017 ba sju syriske torturofre og en menneskerettighetsgruppe om at tjenestemenn i den syriske hemmelige tjenesten skulle straffeforfølges.

Putin: – Terrorister fra Irak og Syria søker seg til Afghanistan

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon