Aggapom Poomitud / Shutterstock / NTB
annonse
annonse

I desember ble det kjent at Better.com-sjefen Vishal Garg hadde sparket 900 ansatte på et Zoom-møte de var innkalt til. Nå har noe liknende skjedd i Sverige.

– Hvis du er på dette møtet er du i den uheldife gruppen som får sparken, sa Garg.

annonse

 

Garg har senere beklaget måten det ble gjort på.

Det er uvisst om metoden inspiretrte selskapet Dagac som overtok Bernedahls Food i fjor høst, men gjennom en lenke til en forhåndsinnspilt video fikk 130 ansatte i Hässelholm i Sverige vite at de kom til å bli oppsagt.

annonse

– Vi fikk ikke anledning til å stille noen spørsmål, for så fort filmen var over ble skjermen bare slått av, sier en ansatt i bedriften som ønsker å være anonym, til avisen Norra Skåne.

Mange ansatte har siden den gang ventet at det ville komme oppsigelsesvarsel. Men de hadde ikke ventet seg at det ville komme gjennom en video, skriver NTB.

Kommunikasjonssjefen i Dagab, Marie Svaton, sier at selskapet valgte å informere om oppsigelsene digitalt på grunn av «koronasituasjonen». At det skjedde gjennom en forhåndsinnspilt video i stedet for et digitalt møte var fordi budskapet var så viktig, sier hun.

Nå får de millioner å rutte med – slik skal pengene brukes (+)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon