Det er satt mange værrekorder på Østlandet det siste døgnet. Ved Svenner fyr i Vestfold og telemark ble det natt til fredag målt 12,3 grader. Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB
annonse
annonse

Både torsdag og fredag ble det satt nye varmerekorder flere steder på Østlandet. Mens i Møre og Romsdal røk en 115 år gammel nedbørsrekord.

I Oslo ble det registrert 12,1 grader på værstasjonen på Hovin klokken 22 torsdag kveld, mens på Gulsvik i Flå kommune i Viken ble det registrert 13,2 klokken fire natt til fredag, skriver VG.

Vakthavende redaksjonsmeteorolog Unni Nilssen ved Meteorologisk institutt sier til avisen at det kan ha vært opp til 14 grader flere steder, men at det fortsatt jobbes med å verifisere det.

annonse

Ifølge Dagbladet ble det meldt 12,3 grader ved Svenner fyr i Vestfold og Telemark natt til fredag. Det ble også satt ny rekord ved Færder fyr, på 11 grader.

Fram til torsdag ettermiddag hadde ekstremværet Gyda allerede sørget for 20 nye rekorder for januarnedbør på Vestlandet og i Midt-Norge, ifølge Meteorologisk institutt.

Torsdag ble det også satt ny nedbørsrekord for januar med hele 153,1 millimeter i Tomrefjord i Vestnes i Møre og Romsdal, ifølge nettstedet Vær og Vind.

annonse

Dermed røk den 115 år gamle rekorden fra Halsafjord i Tingvoll på Nordmøre på 140,0 millimeter satt 9. januar 1907.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon