Arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Regjeringen foreslår økte tilskudd til kommuner og frivillige organisasjoner, med hensikt å styrke arbeidet med vaksinering og informasjon til innvandrere.

Smitteverntiltakene har hatt negative konsekvenser for deltagere i introduksjonsprogram og opplæring i norsk og samfunnskunnskap. Det fastslår regjeringen i en pressemelding.

– Innvandrere er overrepresentert i grupper som blir rammet både av smitte, sykehusinnleggelser og sosiale og økonomiske konsekvenser. Det er også lavere vaksinasjonsgrad i enkelte innvandrergrupper. Derfor styrker vi innsatsen mot disse gruppene, sier arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik (Ap).

annonse

Derfor foreslår regjeringen å bevilge 38,9 millioner kroner til utvidet introduksjonsprogram og til norskopplæring som bidrar til å gjøre overgangen til jobb eller utdanning enklere. Dessuten foreslår regjeringen å gi 20 millioner for å styrke arbeidet med vaksinering. Midlene skal gå til kommuner med flest bosatte fra innvandrergruppene med lavest vaksinasjonsgrad.

Samtidig bevilges det også 20 millioner til frivillige organisasjoner som driver informasjonsarbeid om pandemien rettet mot innvandrere.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon