Oslo 20211220. Frp-leder Sylvi Listhaug i vandrehallen etter at finansministeren redegjorde i Stortinget om sine uttalelser om lønnsstøtteordningen. Foto: Terje Bendiksy / NTB
annonse
annonse

Frp inviterer de andre partiene på Stortinget til å inngå et bredt strømforlik. Selv er partiet beredt til å inngå kompromisser.

– Vi må være voksne på Stortinget, sier partileder Sylvi Listhaug til VG, gjengitt av NTB.

Hun inviterer nå alle partiene på Stortinget til et møte mandag klokka 9, der hensikten er å bli enige om et bredt strømstøtteforlik.

annonse

– Vi ser at støtteordningen til regjeringen ikke er god nok for å hjelpe mange av de som sliter. Det er det enighet om i opposisjonen, sier Listhaug – som selv er villig til å fravike flere av partiets primærstandpunkter i saken.

Regjeringen leverte sitt forslag til strømstøtte til Stortinget fredag. For å få flertall, er regjeringen avhengig av SV, som foreløpig er lunken til tanken om et forlik med resten av opposisjonen.

– Planen vår nå er å sette oss ned med regjeringen og få gjennomslag for ytterligere forbedring av strømstøtten, sier SVs Lars Haltbrekken til VG.

annonse

SV har også inngått en budsjettavtale med Ap-Sp-regjeringen der det framgår at partiet skal forhandle med dem om saker som har budsjettmessige konsekvenser.

SV krever at en makspris på strøm utredes og har i tillegg foreslått å opprette et statlig strømselskap som kan gi forbrukerne stabile, lave strømpriser.

Også Frp og Rødt krever makspris på strøm, men foreløpig har regjeringen satt foten ned.

– Denne regjeringen er imot makspris, sa finansminister Trygve Slagsvold Vedum til NTB torsdag.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon