Oslo 20211220. Frp-leder Sylvi Listhaug i vandrehallen etter at finansministeren redegjorde i Stortinget om sine uttalelser om lønnsstøtteordningen. Foto: Terje Bendiksy / NTB
annonse
annonse

Frp inviterer de andre partiene på Stortinget til å inngå et bredt strømforlik. Selv er partiet beredt til å inngå kompromisser.

– Vi må være voksne på Stortinget, sier partileder Sylvi Listhaug til VG, gjengitt av NTB.

Hun inviterer nå alle partiene på Stortinget til et møte mandag klokka 9, der hensikten er å bli enige om et bredt strømstøtteforlik.

annonse

– Vi ser at støtteordningen til regjeringen ikke er god nok for å hjelpe mange av de som sliter. Det er det enighet om i opposisjonen, sier Listhaug – som selv er villig til å fravike flere av partiets primærstandpunkter i saken.

Regjeringen leverte sitt forslag til strømstøtte til Stortinget fredag. For å få flertall, er regjeringen avhengig av SV, som foreløpig er lunken til tanken om et forlik med resten av opposisjonen.

– Planen vår nå er å sette oss ned med regjeringen og få gjennomslag for ytterligere forbedring av strømstøtten, sier SVs Lars Haltbrekken til VG.

annonse

SV har også inngått en budsjettavtale med Ap-Sp-regjeringen der det framgår at partiet skal forhandle med dem om saker som har budsjettmessige konsekvenser.

SV krever at en makspris på strøm utredes og har i tillegg foreslått å opprette et statlig strømselskap som kan gi forbrukerne stabile, lave strømpriser.

Også Frp og Rødt krever makspris på strøm, men foreløpig har regjeringen satt foten ned.

– Denne regjeringen er imot makspris, sa finansminister Trygve Slagsvold Vedum til NTB torsdag.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon