Utenriksminister Anniken Huitfeldt og forsvarsminister Odd Roger Enoksen på pressen i Vandrehallen på Stortinget for å kommentere situasjonen ved grensen til Ukraina. Foto: Terje Bendiksby / NTB
annonse
annonse

De første signalene fra Russland etter møtene denne uken er ikke positive, sier utenriksministeren. Hun har likevel håp om dialog.

– Denne uken vært flere møter i ulike europeiske hovedsteder. Vi ønsker forhandlinger og samtaler om disse spørsmålene for å få en diplomatisk løsning på denne vanskelige saken, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) i et pressemøte fredag morgen.

– Russerne har trukket seg tilbake til Moskva og vurderer nå situasjonen. De første signalene som har kommet, er ikke spesielt positive, sier Huitfeldt, som håper på videre forhandlinger og dialog neste uke.

annonse

Forsvarsminister Odd Roger Enoksen påpeker at både Ukraina, Europa og Norge står i en alvorlig situasjon.

– Det er fremdeles grunn til å være bekymret for at den situasjonen vi nå står i, kan føre til omfattende militær maktbruk i Ukraina. Det er Russland som har ansvaret for å deeskalere, sier han.

– Alliert samhold er avgjørende, også for norsk sikkerhet, sier Enoksen.

annonse

USA og Nato har vært i dialog med Russland for å dempe spenningen rundt Ukraina. Titusenvis av russiske soldater har samlet seg ved landets grense.

Det ble imidlertid ikke oppnådd noe gjennombrudd, hverken i Genève og Brussel. Torsdag var Ukraina dessuten hovedtema i et møte i Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) i Wien.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon