Illustrasjonsfoto: AP Photo/Heri Juanda
annonse
annonse

En indonesisk kvinne ble torsdag pisket 100 ganger for utroskap. Mannen hun var utro med, avviste anklager om utroskap og ble straffet med kun 15 piskeslag.

Etterforskningsleder Ivan Najjar Alavi ved påtalemyndighetens kontor i den konservative Aceh-provinsen sier domstolen ga strengere straff til kvinnen etter at hun hadde innrømmet overfor politiet at hun hadde hatt sex utenfor ekteskapet.

Dommernes oppgave med å dømme mannen ble vanskeligere. Også han er gift. Han avviste alle anklager, opplyser Alavi.

annonse

– I rettssaken innrømte han ingenting. Han avviste alle anklager. Dermed kunne ikke dommerne bevise hvorvidt han var skyldig, sier Alavi etter at piskingen av paret ble gjennomført i offentlighet torsdag.

I stedet fant dommerne den gifte mannen skyldig i å «vise ømhet overfor en kvinnelig partner som ikke er hans kone».

Paret ble oppdaget sammen av lokalbefolkning på en palmeoljeplantasje i 2018.

annonse

Piskingen av kvinnen ble midlertidig stanset torsdag fordi hun ikke holdt ut smerten, ifølge en AFP-journalister som var på stedet.

En annen mann som var dømt for å ha hatt sex med en mindreårig, ble pisket 100 ganger torsdag, og han må også sitte 6 år og 3 måneder i fengsel.

Aceh er den eneste provinsen i Indonesia der sharialovverk er innført. Dermed kan folk dømmes til pisking for pengespill, utroskap, alkoholdrikking og sex mellom samme kjønn.

Flere titalls personer var til stede under den offentlige piskingen torsdag. Opptak av piskingen ble lagt ut i sosiale medier.

Kalte islamismen en «barbarisk og brutal ideologi» fra Stortingets talerstol: – På linje med nazismen og kommunismen (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon